De Oorlog van de Eeuw  2 - Documentaire Oorlog - DVD

De Oorlog van de Eeuw 2 - Documentaire Oorlog - DVD

T2 Entertainment
1300143
Uit winkelvoorraad, één werkdag! Op is Op!!
€ 9,91

In alle documentatie tot nu toe is deze oorlog gewoonlijk gepresenteerd vanuit het nationale gezichtspunt. Ongeveer 60 jaar na het einde van de oorlog is de tijd rijp om, nu de overlevenden nog steeds onder ons zijn, voormalige vijanden elkaar de hand te laten schudden en te laten zien wat voor een oorlog dit was.

 

In alle documentatie tot nu toe is deze oorlog gewoonlijk gepresenteerd vanuit het nationale gezichtspunt.

Ongeveer 60 jaar na het einde van de oorlog is de tijd rijp om, nu de overlevenden nog steeds onder ons zijn, voormalige vijanden elkaar de hand te laten schudden en te laten zien wat voor een oorlog dit was. Hierbij is gebruikgemaakt van authentiek filmmateriaal, veel er van in kleur en de verhalen van ooggetuigen van beide zijden. Vooraanstaande internationale historici namen tevens deel aan dit project.

Deze geschiedenis presenteert naties die eens bittere vijanden waren in bijna gelijke beelden en televisiecommentaren gerelateerd aan het meest pijnlijke hoofdstuk uit de twintigste eeuw.

De ondergang van de U-boot:
De eerste jaren van de oorlog beheersten de U-boten de zee. Menig geallieerd konvooi werd naar de oceaanbodem getorpedeerd. Vele matrozen lieten het leven. De kentering in de zeeoorlog kwam in mei 1941, toen de Britse marine een U-boot naar de oppervlakte dwong en vervolgens uitkamde. De belangrijkste buit was de enigma, de codeermachine van de Duitsers. De geheime boodschappen van de Duitsers waren niet langer geheim en de eens zo machtige onderzeeboten van Hitler werden tot schietschijven voor de geallieerden.

De slag om Engeland:
In 1940 lag het grootste gedeelte van Europa aan Hitlers voeten. Engeland echter leek onbereikbaar. Op zee waren de Britten zo goed als onverslaanbaar. Dus moest het door de lucht gebeuren. De Luftwaffe van Göring moest het Engeland van Churchill op de knieën krijgen. Duizenden bommen vernielden steden, straten, huizen. Maar de weerstand van de Britten werd niet gebroken. De RAF, de Engelse luchtmacht, bleek onverzettelijk. 

Beeldformaat
4:3

Kijkwijzer 6 jaarKijkwijzer geweldKijkwijzer angst

Geluidsformaat:
Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer leeftijd:
Afgeraden voor kinderen onder de 6
Kijkwijzer rating:
Geweld
Media-type:
DVD
Taal origineel, Original language, Originalsprache, Langue d'origine, Idioma original
Nederlands gesproken - Dutch spoken
Talen, Sprachen, Langues, Lingue, Idiomas, Språk
Nederlands gesproken
Afbeeldingen:
De afbeelding(en) is/zijn slechts ter illustratie! Alle gesponsorde producten, bedrijfsnamen, merknamen, handelsmerken en logo's zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Opmerking:
Tussentijdse (actie-dag)prijswijzigingen, invoer-fouten en pakket-formaat (porto), tijdelijk niet leverbaar nadrukkelijk voorbehouden!
Product status:
Uit winkelvoorraad, één werkdag! Op is Op!
Voorraad:
Wij maken regelmatig een voorraad update, het kan echter wel gebeuren dat een artikel "tijdelijk" is uitverkocht!
Uw bestelling:
Stel uw vragen aub "voor" aanschaf van een DVD of Blu-Ray!!
Conditie
Origineel - Nieuw
Artikel nummer:
1300143
Datum update:
2019-05-17 12:09:02
1 Item
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Schrijf u nu in voor onze Wa.Wi.Totaal nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte van leuke actie-aanbiedingen en de nieuwste artikelen!
Verwacht geen/soms dagelijkse mails! Wij maken geen misbruik van uw aanmelding!

Onderstaand advertentie is voor sponsoring van deze webshop.
(advertentie)

Wij gebruiken alleen functionele cookies en geen reclame rommel!