De Oorlog van de Eeuw 10 - Documentaire Oorlog - DVD

De Oorlog van de Eeuw 10 - Documentaire Oorlog - DVD

T2 Entertainment
1318039
Uit winkelvoorraad, één werkdag! Op is Op!!
€ 9,91

De Tweede Wereldoorlog woedde meer dan zes decennia terug en eiste meer dan 50 miljoen mensenlevens, in veldslagen van Normandië tot de Kaukasus, bij de marine en in de luchtgevechten en bombardementen op steden. Dit was een oorlog die duidelijk aantoonde hoe diep de mensheid kan zinken.

 

De Tweede Wereldoorlog woedde meer dan zes decennia terug en eiste meer dan 50 miljoen mensenlevens, in veldslagen van Normandië tot de Kaukasus, bij de marine en in de luchtgevechten en bombardementen op steden. Dit was een oorlog die duidelijk aantoonde hoe diep de mensheid kan zinken.

De machtsstrijd tussen twee totalitaire ideologieën, de overwinning van democratie over dictatorschap, de triomf van technologie in oorlogsvoering en het misbruik ervan voor gemechaniseerde slachtpartijen bewees uiteindelijk, in Hiroshima, dat de mensheid nu in staat was om zichzelf uit te roeien...

De val van Berlijn
Eind april 1945 was Duitsland goed en wel verslagen, maar toch wisten de Nazi's van geen opgeven. Hoewel de Russische overmacht in Berlijn overweldigend was, luidde het bevel van de Führer dat de Duitse hoofdstad tegen elke prijs verdedigd diende te worden. Hitlerjugend en Folkssturm gaven vervolgens tot hun laatste kogels gehoor aan dit bevel. Zonder enige hoop. De Russen op hun beurt hadden de grootst mogelijke haast om Berlijn zo snel mogelijk in te nemen. Stalin had namelijk geëist dat op één mei 1945 de Sovjetvlag op het Reichstaggebouw zou wapperen. En stalins bevelen werden al even strikt opgevolgd als die van Hitler.

Het verloren vaderland
Mei 1945. Duitsland heeft de Tweede Wereldoorlog verloren. Berlijn ligt in Puin. De gealliëerden maken nu de dienst uit in Duitsland en de bevolking moet op de een of andere manier het dagelijks leven weer zien op te pakken. Voor de Sudetenduitsers blijkt dit echter onmogelijk. In 1938 had Hitler met toestemming van Frankrijk en Engeland delen van Tsjechoslowakije waar veel Duitsers woonden, mogen annexeren. Nu, na de ondergang van Nazi-Duitsland kwamen deze gebieden weer onder Tsjechoslowaaks gezag en zocht de bevolking een manier om haar woede over het het door de Duitsers aangedane onrecht te koelen. De Sudetenduitsers die vaak al generaties lang in dit gebied leefden, werden het doelwit. Ze werden onteigend en het land uitgezet. Mishandeling was aan de orde van de dag en Duitse dorpen werden met de grond gelijk gemaakt. Niets mocht meer aan de voormalige onderdrukker herinneren. 

Beeldformaat
4:3

Kijkwijzer 12 jaarKijkwijzer geweldKijkwijzer angst

Taal origineel, Original language, Originalsprache, Langue d'origine, Idioma original
Nederlands gesproken - Dutch spoken
Talen, Sprachen, Langues, Lingue, Idiomas, Språk
Nederlands gesproken
Afbeeldingen:
De afbeelding(en) is/zijn slechts ter illustratie! Alle gesponsorde producten, bedrijfsnamen, merknamen, handelsmerken en logo's zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Geluidsformaat:
Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer leeftijd:
Afgeraden voor kinderen onder de 12
Kijkwijzer rating:
Geweld
Opmerking:
Tussentijdse (actie-dag)prijswijzigingen, invoer-fouten en pakket-formaat (porto), tijdelijk niet leverbaar nadrukkelijk voorbehouden!
Product status:
Uit winkelvoorraad, één werkdag! Op is Op!
Voorraad:
Wij maken regelmatig een voorraad update, het kan echter wel gebeuren dat een artikel "tijdelijk" is uitverkocht!
Uw bestelling:
Stel uw vragen aub "voor" aanschaf van een DVD of Blu-Ray!!
Artikel nummer:
1318039
Datum update:
2019-05-17 12:09:02
1 Item
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Schrijf u nu in voor onze Wa.Wi.Totaal nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte van leuke actie-aanbiedingen en de nieuwste artikelen!
Verwacht geen/soms dagelijkse mails! Wij maken geen misbruik van uw aanmelding!

Onderstaand advertentie is voor sponsoring van deze webshop.
(advertentie)

Wij gebruiken alleen functionele cookies en geen reclame rommel!